Endüstriyel tarıma yenik düşmüş, çok az bulunan leziz "pembe domates"in doğal yöntemlerle çoğalması düşüyle, bir İstanbul apartmanında Avniye ve Mehmet Tansuğ'un başlatıp, dostlarına yaydığı "evde yetiştirme serüvenleri"nin kısa sürede tüm yurda yayılmasıyla ülke çapında 1500 üye sayısını aşmış sosyal bir ağdır.
Cool
PEMBE DOMATES AĞI

11 Haziran 2009 Perşembe

İLK PEMBELER VE DİĞERLERİ

Tohumunu ekip haftalar boyu baktığınız fidelerde ilk çiçekleri görmek ne kadar sevindirici ise ilk çiçeklerin döküldüğünü görmek o kadar üzüntü verici. Her bahçeye gidişinizde yeni dökülmüş çiçeklerle karşılaşma endişesi sarıyor içinizi. Nihayet bugün bu endişelerden ilk pembeleri görünce kurtuldum.
Bahçede üzerinde domates olmayan fide kalmadı ve artık rutin bir sulama işlemine geçebilirim. Havaların bu şekilde devam etmesi durumunda sanırım 4 günde bir sulama yapmak gerekecek.
Bu arada fidelerde görünün yaprakbitlerinde sanırım doğal müttefikler sayesinde ilaca gerek kalmadan azalma oldu.
Cherry domateslerim büyük bir hızla çiçeklenip meyveye dönmeye devam ediyorlar. Pembelerin aksine dökülen çiçek hiç görmedim. Resimdeki cherryler alttakilerin 6 gün sonraki halleri.


6 günde oluşan farka bakarmısınız sadece bir salkımda 25 kadar çiçek domatese dönmüş vaziyette. Salkımdaki 60 tan fazla çiçeğin domates olacağını düşününce sadece bu salkım için ayrı bir destek yapmam gerekecek :)

1 yorum:

Rasim Karavana dedi ki...

bu pembedomatese bazen çok bozuluyorum. bu kadar kapris olmazki. çiçek açıyor, elin yüreğinde bekliyorsun, kuruyacakmı meyveye dönecekmi diye.