Endüstriyel tarıma yenik düşmüş, çok az bulunan leziz "pembe domates"in doğal yöntemlerle çoğalması düşüyle, bir İstanbul apartmanında Avniye ve Mehmet Tansuğ'un başlatıp, dostlarına yaydığı "evde yetiştirme serüvenleri"nin kısa sürede tüm yurda yayılmasıyla ülke çapında 1500 üye sayısını aşmış sosyal bir ağdır.
Cool
PEMBE DOMATES AĞI

13 Haziran 2009 Cumartesi

BAHÇENİN DİĞER ÜYELERİ

Fasülyelerim bir hayli kendilerini toparladı, iki grup fasülye arasında yaklaşık 15 gün olduğu için bazıları meyveye dönerken bazıları henüz çiçek tomurcuklarını göstermeye başlıyor. Şu ana kadar iki yada üç kez az miktarda suladığım fasülyelerede artık düzenli su vermeye başlıyorum. Nette bulduğum bilgilere göre bundan sonra 4-5 günde bir sulanması gerekiyor.

Geçen yıl ektiğim bazı fasülyelerin diğerlerine oranla küçük kalmaları sanırım yanlış uyguladığım sulama yüzündenmiş. Bu yıl grup içi boylar aynı ve sararan yaprak hiç yok, gayet sağlıklı görünüyorlar. Beyaz çiçeklerin içinden kendini göstermeye başlayan fasülyeciklerin minik birer kılıç gibi rüzgarda sallanmaları çok hoş bir görüntü.



Salatalıklarımda artık sürgünler 60-70cm boy yaptılar, sırıklara bağlandılar. Hemen hergün az da olsa mutlaka su veriyor ve pembe domateslerde olduğu gibi tek sürgün büyütmeye gayret gösteriyorum. İki gün sonra koparılmaya aday 10 kadar salatalık var ve boy uzadıkça yenileri görünüyor.

0 yorum: