Endüstriyel tarıma yenik düşmüş, çok az bulunan leziz "pembe domates"in doğal yöntemlerle çoğalması düşüyle, bir İstanbul apartmanında Avniye ve Mehmet Tansuğ'un başlatıp, dostlarına yaydığı "evde yetiştirme serüvenleri"nin kısa sürede tüm yurda yayılmasıyla ülke çapında 1500 üye sayısını aşmış sosyal bir ağdır.
Cool
PEMBE DOMATES AĞI

7 Mayıs 2009 Perşembe

FİDELERİM SON HALLERİ

Daha önce resimlerini çekmeyi unuttuğum açıkta şaşırtılan fidelerimin bugünkü halleri, şaşırtmadan bugüne yok denecek kadar az bir gelişme oldu ve hala gelecek vaad etmiyorlar.Bir hafta önceki gece soğukları nispeten artık yok geceleri sıcaklık 10 derecenin altına pek inmiyor. Bahçeye dikilecek boya gelene kadar sezon geçmiş olacak.
Bunlar bir önceki yazıda en üstte resimleri olan sera içinde şaşırtılanlar (üsttekilerin kardeşleri) aradan geçen 3 günde gayet güzel gelişerek bu hale geldiler. Boyları uzadı yaprak iriliği ve sayısı arttı. Küçük bir yeşil çekirge yavrusu birkaç yaprakta delikler açmış. Zarar verilmeden hemen uzaklaştırıldı. Beyaz benek şeklinde görününler resim çekmeden az önce yapılan sulamadan kalan damlacıklar.
Bunlarda küçük çerez poşetleri ve siyah fide poşetlerine şaşırtlılan fideler aralarında pembe, sırık kırmızı ve sırık cherry domates, kahvaltılık yeşil biber fideleri var. Balkonda saksıda ektiğim biber tohumları ancak sera içine alındıktan sonra seyrekte olsa çimlenmeye başladılar.

2 yorum:

Rasim Karavana dedi ki...

merhaba birol bey, enalttaki resimde testere dişi gibi tırtıklı yapraklı olan fideler hangi tohumdandan çıkanlar. bendekiler daha çok orta resimdekine benziyor. bende şaşırttıktan sonra karıştırdım.:) etiketleri güneşte kalmaktan herhalde hep düştü:)

PDA Birol dedi ki...

Rasim Bey en alttaki resimde pembeler arkada olduklarından görünmüyorlar. Tırtıklı dedikleriniz pembe değil. Ortadaki resimdekiler kendi pembelerim. Büyüdükçe tırtıklar daha belirgin olacak. Sizin blogdaki en son resimde görünenler Nalan Hanımdan aldığım fidenin tohumlarından. Şu 630 gramlık olan :)