Endüstriyel tarıma yenik düşmüş, çok az bulunan leziz "pembe domates"in doğal yöntemlerle çoğalması düşüyle, bir İstanbul apartmanında Avniye ve Mehmet Tansuğ'un başlatıp, dostlarına yaydığı "evde yetiştirme serüvenleri"nin kısa sürede tüm yurda yayılmasıyla ülke çapında 1500 üye sayısını aşmış sosyal bir ağdır.
Cool
PEMBE DOMATES AĞI

20 Ağustos 2007 Pazartesi

İLK MAHSÜL :))


Tatil sırası bizede geldiği için uzun zamandır günlükten uzak kalmıştım. Bu arada sağolsun arkadaşım pembelerime bakmayı aksatmamış. Hatta onlara verdiğim önemi bildiğinden pembeleşirken bıraktığım domateslerimi olgunlaşmalarına rağmen kopartmamış bile ve birkaçı neredeyse dalında çürüyecekmiş. Neyseki tam vaktinde döndük ve tohumları kurtarmayı başardık. Resimlerde görünen 3 büyük boy pembenin tohumları sadece sabah güneşi alan pencerenin önünde peçetede kuruma devrelerini tamamlıyorlar. Unutmadan pembelerin hepsimi böyle bilemiyorum fakat tahminimden daha az tohum çıktı içlerinden. Helede Mersinli pembelerde kızarmış bulduğum neredeyse tavuk yumurtası büyüklüğünde olan pembelerin verdiği tohumlarla kıyaslanınca boylarından utanmışlardır herhalde :))
Mersinli pembelerden söz açılmışken daha öncede belirttiğim gibi üzerlerinde çok fazla sayıda pembe var fakat biraz küçük boylu kaldılar. Hemen hemen hepsi renk değiştirmeye başlamışlar. Resimlerini çekince yeşil kırmızı bir bahçe görüntüsü herkesin iştahını açacaktır, tabii bunun için birkaç günümüz daha var.

0 yorum: