Endüstriyel tarıma yenik düşmüş, çok az bulunan leziz "pembe domates"in doğal yöntemlerle çoğalması düşüyle, bir İstanbul apartmanında Avniye ve Mehmet Tansuğ'un başlatıp, dostlarına yaydığı "evde yetiştirme serüvenleri"nin kısa sürede tüm yurda yayılmasıyla ülke çapında 1500 üye sayısını aşmış sosyal bir ağdır.
Cool
PEMBE DOMATES AĞI

5 Haziran 2008 Perşembe

BAHÇEDE SON DURUM

Fidelerde çiçekler ardı ardına açmaya başladılar kimisi henüz resmi çekilemeyecek kadar küçük birer domatese döndüler. Gelecek hafta resimlerde pembelerde görünmeye başlar. Artık boyları bir hayli uzadığı için en kısa zamanda bir miktar saz bulup desteklemem gerekiyor. Yarın ve ertesi gün izinli günüm vakit ayırabilirsem ve de hava müsade ederse ayarlayabilirim. Üç gün önce ve dün güzel yağmurlar yağdı yağmurdan sonra açmaya başlayan hava bugün yine kapatmaya başladı sanırım tekrar yağmur yağacak. Tek korkum bu havalarda sık rastlanan dolu yağması.
Bu resimdekilerde 40 günlük diye söylenen fasülyelerim. Henüz onlarda çiçek aşamasındalar. Fasülyeler bittikten sonra bahçenin o kısmı boş kalmasın diye aralara iki tane salatalık fidesi ektim. Şu an küçük olduklarından görünmüyorlar. Geçen gün bahsettiğim ilacı bahçede uyguladım. Domatesler için bu ilacı kullanmakta kararsız olduğum için sadece salatalıkların olduğu kısma koydum. O günden beri zarar gören salatalık olmadığı için sanırım faydası oldu.

0 yorum: