Endüstriyel tarıma yenik düşmüş, çok az bulunan leziz "pembe domates"in doğal yöntemlerle çoğalması düşüyle, bir İstanbul apartmanında Avniye ve Mehmet Tansuğ'un başlatıp, dostlarına yaydığı "evde yetiştirme serüvenleri"nin kısa sürede tüm yurda yayılmasıyla ülke çapında 1500 üye sayısını aşmış sosyal bir ağdır.
Cool
PEMBE DOMATES AĞI

14 Mayıs 2008 Çarşamba

PEMBELERDE SON DURUM

Pembemsiler bahçeye geçeli 22 gün oldu ve gelişmeleri gayet iyi. Geçen 22 gün boyunca birtek damla su vermiş değilim tabii bir iki defa az da olsa yağmur gördüler. 23 Nisandaki resimle kıyaslandığı zaman ne kadar geliştikleri kolaylıkla farkediliyor. Kıyaslarken boylarına boğazlamadan kaynaklanan 6-7 cm kaybıda eklemek gerekli zira neredeyse gereken ince ayarlar hariç boğazlama işlemi tamam sayılır. Birkaç gün sonra altta kalıp toprakla temas eden bir iki yaprağıda almayı ihmal etmeyeceğim.
Esas pembelere gelirsek kendi çimlediklerimden kalan 1 fide ve Nalan Hanım'dan aldığım 3 fide şimdilik fide poşetlerinde, bir miktar daha geliştiklerinde onlarıda ayırdığım yere ekip behçeyi tamamlıyacağım.
Yine kendi çimlediğim çarliston biberlerimden 36 adeti bahçede yerlerini aldı. 12 adette şu buruşuk ince uzun olan biber fidelerinden alıp ektim.
Salatalıklar 7 adet duvar kenarına dizildiler.
Bahçe konusunda bunca hevese rağmen şu fasülye işini kıvıramadım. İlk seferde hiç çıkmayınca ikinci denemede bol miktarda ekip işi garantiye alayım dedim bu seferde hepsi çimlenerek beni bazılarını yolmak zorunda bıraktılar ama kıyamadığım için hala bekliyorlar.
Yine ilk seferin hüsranla son bulduğu maydanoz ekiminden sonra ikinci bir denemeyi dün akşamüzeri yaptık.

0 yorum: