Endüstriyel tarıma yenik düşmüş, çok az bulunan leziz "pembe domates"in doğal yöntemlerle çoğalması düşüyle, bir İstanbul apartmanında Avniye ve Mehmet Tansuğ'un başlatıp, dostlarına yaydığı "evde yetiştirme serüvenleri"nin kısa sürede tüm yurda yayılmasıyla ülke çapında 1500 üye sayısını aşmış sosyal bir ağdır.
Cool
PEMBE DOMATES AĞI

23 Nisan 2008 Çarşamba

PEMBEMSİLER ARTIK BAHÇEDELER

Pembemsilerden 15 fideyi bugün akşam üzeri bahçeye ektim. Geçen yıl yaptığım gibi 3 sıra kanal açarak fideleri bu kanalların içine ektim böylece ileride yanlardaki toprağı fide diplerine kaydırarak boğazlama işlemini tamamlayacağım. Elimde grup kaynaklı sadece bir fide kalmıştı.
Sağolsun Nalan Hanım bu yılda yardımıma koşup 3 fide daha getirdi. Bahçemde 15 fide ekilebilecek yeri esas pembelere ayırıyorum. Elimdeki bu 4 fidenin yeni sürgünlerini (koltuk) suda köklendirip fide sayımı arttırmayı deneyeceğim. Geçenyıl bu şekilde 4 kök yapıp arkadaşa vermiştim (gerçi bakımsızlıktan ölmüşlerdi) bu yıl başarabilirsem amaç her fideden 3 kök daha üretebilmek.

Bu arada salatalıklar biraz sorunlu çıktılar 15 tohumun 7 tanesi çimlendi. Devamlı balkonda duruyorlar belki devamı gelir. Biberlerim bir hayli geç çıktılar ama neredeyse eksiksiz çıktılar. Şu an ikinci yaprakları çıktı üçüncüler belirmeye başladılar. Fasülyelerim tam hayal kırıklığı :( ilaç için bari bir tane çıksaydı. Büyük sözü dinlememenin sonu böyle oluyor demekki ''fasülye ekmek için erken '' demişlerdi. Artık yeni tohum alıp tekrar denemekten başka çare kalmadı.

0 yorum: