Endüstriyel tarıma yenik düşmüş, çok az bulunan leziz "pembe domates"in doğal yöntemlerle çoğalması düşüyle, bir İstanbul apartmanında Avniye ve Mehmet Tansuğ'un başlatıp, dostlarına yaydığı "evde yetiştirme serüvenleri"nin kısa sürede tüm yurda yayılmasıyla ülke çapında 1500 üye sayısını aşmış sosyal bir ağdır.
Cool
PEMBE DOMATES AĞI

18 Mart 2008 Salı

ACI KAYBIMIZ HAFİZE BALİÇ (PDA'NIN BÜYÜKANNESİ)


Yıllardır yetiştirdiği güzel pembelerle bütün bu serüvenin başlamasına neden olan, "PDA'nın büyükannesi" Hafize Baliç'i ne yazık ki 16.03.2008 de kaybettik.
Kış aylarını genelde kızlarının yanında geçirip baharla beraber toprağına, bahçesine dönen Büyükannemiz; havaların biraz daha ısınmasını bekleyerek onun Çerkesköydeki evine dönmesini geciktirmeye çalışan evlatlarına kızacak kadar bağlıydı pembelerine, tohumların ekim dönemlerini geciktirmek istemezdi.
Çerkesköyde o artık pembelerini ekemeyecek ama onun tohumları tüm Türkiye'ye dağılıyor ve her bir köşede Büyükannemizin emanetleri yetişiyor.
Büyükannemizin ruhuna bir Fatiha okumadan lütfen sayfayı terketmeyin.
Fâtiha Sûresi
Elhamdü lillâhi rabbil’âlemîn. Errahmânirrahîm. Mâliki yevmiddîn. İyyâke na’büdü ve iyyâke neste’în. İhdinas-sırâtal müstekîm. Sırâtallezîne en’amte aleyhim gayrilmagdûbi aleyhim ve leddâllîn.

0 yorum: