Domates için en ideal şaşırtma zamanı çimlenen fidelerde kotiledon yaprakların gelişmelerini tamamlamalarının ardından gerçek yaprakların büyüme uçlarının göründüğü dönemdir. Şaşırtılan fidede dikim derinliği 3-4 cm kadardır. Dikimden sonra verilecek can suyunun fidede şoklama yapmaması için 12-15 derece gibi ılık olması gerekmektedir Resim cep telefonu ile çekildiği için pek net değil ancak yinede işe yarar umarım.
12 Mart 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Bizim pembeler su anda 3. set yapraklarini (kotiledon dahil) cikariyor neredeyse. Umarim sasirtma sirasinda cok hirpalanmayacaklar!
Bu arada fotograf cok net olmadigi icin anlayamadim ama altta gorunen 2 yaprak arka plandaki baska bir minik fidenin kotiledon yapraklari, di mi?
Pınar Hanım haklısınız onlar diğer fidenin yaprakları, bahsini ettiğim yeni yaprakları daha iyi anlaşılsın diye çerçeve içine aldım.
Yorum Gönder