Endüstriyel tarıma yenik düşmüş, çok az bulunan leziz "pembe domates"in doğal yöntemlerle çoğalması düşüyle, bir İstanbul apartmanında Avniye ve Mehmet Tansuğ'un başlatıp, dostlarına yaydığı "evde yetiştirme serüvenleri"nin kısa sürede tüm yurda yayılmasıyla ülke çapında 1500 üye sayısını aşmış sosyal bir ağdır.
Cool
PEMBE DOMATES AĞI

12 Mart 2008 Çarşamba

İDEAL ŞAŞIRTMA DÖNEMİ

Domates için en ideal şaşırtma zamanı çimlenen fidelerde kotiledon yaprakların gelişmelerini tamamlamalarının ardından gerçek yaprakların büyüme uçlarının göründüğü dönemdir. Şaşırtılan fidede dikim derinliği 3-4 cm kadardır. Dikimden sonra verilecek can suyunun fidede şoklama yapmaması için 12-15 derece gibi ılık olması gerekmektedir Resim cep telefonu ile çekildiği için pek net değil ancak yinede işe yarar umarım.

2 yorum:

Pinar dedi ki...

Bizim pembeler su anda 3. set yapraklarini (kotiledon dahil) cikariyor neredeyse. Umarim sasirtma sirasinda cok hirpalanmayacaklar!

Bu arada fotograf cok net olmadigi icin anlayamadim ama altta gorunen 2 yaprak arka plandaki baska bir minik fidenin kotiledon yapraklari, di mi?

PDA Birol dedi ki...

Pınar Hanım haklısınız onlar diğer fidenin yaprakları, bahsini ettiğim yeni yaprakları daha iyi anlaşılsın diye çerçeve içine aldım.