Endüstriyel tarıma yenik düşmüş, çok az bulunan leziz "pembe domates"in doğal yöntemlerle çoğalması düşüyle, bir İstanbul apartmanında Avniye ve Mehmet Tansuğ'un başlatıp, dostlarına yaydığı "evde yetiştirme serüvenleri"nin kısa sürede tüm yurda yayılmasıyla ülke çapında 1500 üye sayısını aşmış sosyal bir ağdır.
Cool
PEMBE DOMATES AĞI

22 Haziran 2008 Pazar

YARDIMCIM GELDİ

Geçen haftadan bu yana pembelerde gözle görülür bir irileşme var. Nihayet ''yardımcımın'' da domatesleri gördükten sonra bahçeye olan ilgisi arttı. Arkadaşlarıyla oyunu bırakıp bahçeye yanıma geliyor o çok sevdiği domateslerini kontrol etmeye. Bahçedeyken odaklandığı iki şey var biri domatesler diğeride genelde patlıcanların üzerinde dolaşan uğurböcekleri. Her ne kadar domateslere ilgisi çok yoğun olsada son zamanlarda tanıştığı uğurböceklerini gördümü herşeyi unutuyor. Her yakaladığımızı avucunun içinde eve annesine göstermeye götürüyor.
Bugün eski yastık kılıfını yırtarak uygun noktalardan fideleri sırıklara sabitledim ve domateslere kadar olan bütün yaprakları aldım. Bulunduğumuz mevkinin bol rüzgar alması sebebiyle sallanan fidelerde domatesler yapraklarla sürtünüp zedeleniyordu bu sayede hem bunun önüne geçmiş hemde domateslerin hava ve güneşle temasını arttırmış oldum.
Sanırım birkaç gün süren yüksek sıcaklıklara bağlı çiçek kurumalarıda bitmişe benziyor. Bazı çiçek salkımlarında zayiyatsız meyvaya dönüş var. Bu salkımlarda 12,13 çiçek olduğu düşünülürse üründeki bolluk sevinçten öte hisler uyandırıyor.

0 yorum: